26.10. (so) LOUČENÍ SE SEZÓNOU NA MACOŠE

Moderátor: Lupre

Odpovědět
Pepa
Kontaktovat uživatele:

26.10. (so) LOUČENÍ SE SEZÓNOU NA MACOŠE

Příspěvek od Pepa »

Tradiční rozlučková hvězdicová jízda do Moravského krasu. 53.ročník.
Sraz brněnských účastníků: 9:00 hod. v Obřanech na konečné tramvaje.
Cíl ve 12 hod. na Macoše (horní můstek), kam pravidelně přijíždívají i cyklisté z okolních měst.
Úderem dvanácté hodiny se symbolicky rozloučíme s letošní sezónou.
Pro případné zkrácení trasy lze využít dobré vlakové spojení mezi Brnem a Blanskem.

Závěrečné posezení: neoficiální část loučení proběhne jako obvykle při zpáteční cestě v některé z hospůdek na trase. Pro brněnské účastníky je letos zamluvená restaurace na konečné tramvaje v Obřanech.
(tradiční závěr na Farmě už je bohužel historie, tato oblíbená obřanská hospůdka v září definitivně skončila...)
Lupre
Kontaktovat uživatele:

Re: 26.10. (so) LOUČENÍ SE SEZÓNOU NA MACOŠE

Příspěvek od Lupre »

Co nechtějí jet z Brna na kole dle návrhu Pepy, navrhujeme vlakovou podporu.
Vlakem z hlaváku 10:29 hod., v Blansku 10:54 hod. a šup na Macochu.
Zpět dle rozhodnutí...na kole nebo i vlakem 15:02,15:31,16:02 hod.
Lupre
Honza Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Vlasák »

doufám, že se tam potkáme . . . těším se . .
Lupre
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lupre »

I přes ne příliš solidní cyklopočasí, nakonec nás bylo na horním můstku Macochy cca 40 cyklistů ze všech koutů JMK, a tak to má být! Z CKK cca 15 kousků, solidní procento ...
Třikrát ZDAR, ZDAR, ZDAR a do nové sezony hodně zdaru!
Pepa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa »

Nahoře jsem napočítal cca 50 lidí, někteří přijeli totiž až po vyhlášení. Ale i tak, navzdory velmi sychravému počasí slušný počet.
A ta uzavírka hlavní silnice mezi Novým Hradem a Blanskem - to bylo něco. Dopoledne cestou tam to někteří zkusili a i přes zákaz projeli úplně v pohodě (ostatní jsme jeli raději vrchem přes Křtiny a Jedovnice). Tudíž při návratu z Macochy se pak většina cyklistů vydala přes Blansko právě kolem vody. A najednou policejní manévry... Byli s autem schovaní a číhali na cyklisty...
V hospůdce na konečné v Obřanech pak probíhala na toto téma hodně živá diskuze. :)
Honza Vlasák
Kontaktovat uživatele:

já jsem projel tam i zpět po té uzavřené hl . silnici v pohodě. Každopádně kdyby tam byli, bych jim vysvětlil, že se mám příliš rád a neodvážil bych vjet do hemženice aut na úzké křivolaké cestě přes Olešnou. Mám vyzkoušené, že když po nich chcu písemně , že mám jet po takové objížďce, vždycky to pro tentokrát mimořádně vyřešíme domluvou.
Fotky už visí na rajceti --- https://www.rajce.idnes.cz/howgh/album/ ... lo-turistu
Honza Vlasák
Kontaktovat uživatele:

. . . a dali vám pokutu ? . . to snad nee . .
Pepa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa »

Co vím, tak pokutu snad neplatil nikdo. Jen je otáčeli, že musí jet zpátky do Blanska a pak nahoru přes Olomučany.
Pouze jeden je ukecal. Účastník v krásném zasloužilém věku, i vizáží. A on na ně, že vracet se zpátky to snad ne, neslouží mu nohy, a ty Olomučany, takový hrozný kopec, tam že umře. Nechali ho být…
Honza Vlasák
Kontaktovat uživatele:

:-) jj, včera jsem s Honzou mluvil v Chudčicích u Slima . Dnes ráno, těsně před probuzením - ve stavu alfa mě napadlo, co říct polišům, kdyby mě atakovali - "normálně jezdím přes Olešnou, ale teď tudyma vede ta objížďka. Nejsu zrovna odvážný a do té husté hemženice aut na úzké křivolaké silnici bych se neodvážil"
Odpovědět