8.11. (so) Velká Slunečná

Archivní vyjížďky a výlety

Moderátor: Lupre

Zamčeno
Pepa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa »

Pozvánka na výlet Favoritu:

Máme tu podzim, vydejme se pro změnu na pěší výlet, a to na jih Moravy, do Dunajovických kopců. 6.září jsme sem sice uspořádali vyjíždku, ale na kolech jsme tehdy skončili na vedlejším kopci, protože Slunečnou lze pokořit pouze pěšky. Takže druhý pokus.
A je to hodně pozoruhodný kopec. Velká Slunečná totiž vypadá, jako by jej postavili staří Mayové – je to pyramida. Přitom jej stvořil kdysi dávno traktor jménem Stalinec 🙂 A jsou odtud parádní výhledy.
Sraz: 8:20 na hl.nádraží. Odjezd vlaku 8:36 do Břeclavi, zde přestup na vlak do Březí.
Trasa: z Březí přes vinice na Velkou Slunečnou, poté sestup do Novosedel, zde návštěva některého vinařství nebo hospůdky, vlakem pak do Brna.
Délka: cca 13 km
Vede: Josef Honz
Pepa
Kontaktovat uživatele:

Re: 8.11. (so) Velká Slunečná

Příspěvek od Pepa »

Parádní výlet. 8 pěších, plus jeden na kole. Pyramida pokořena, krásné výhledy, a hlavně – úplně bez lidí. Všichni jezdí na Pálavu, přitom vedlejší nádherné Dunajovické kopce jsou zcela opomíjené.
Hned v Březí po vystoupení z vlaku klasika – startovní pivko na jatkách. Pak už jen kopce a vinohrady, kde jsme provedli „pozdní sběr“. Další občerstvení až v cíli v Novosedlech. Zde dvě vinařství a pak i sklípek, zkrátka příjemné čekání na vlak :P
Fotky zde:
https://eu.zonerama.com/CtMtbFavoritBrno/Album/14165542
Lupre
Kontaktovat uživatele:

Re: 8.11. (so) Velká Slunečná

Příspěvek od Lupre »

Opravdu pěkný vejlet. Pohled na "májovskou sopku" stál zato. Mně, nepěšáka přesvědčili o účasti míst, která neznáme, prostě dobrý. Trochu mně vylekala délka šlapání , nakonec to vyběhlo na 16 km, měl jsem toho plný kecky a tak jsme skupinka vynechali v Novosedlech vínko a odjeli dříve domů s tím, že si to vynahradíme na sv. Martina...
Zamčeno