Vybavení na cyklozájezd

Moderátor: Lupre

Odpovědět
Uživatelský avatar
balu
Příspěvky: 2
Registrován: 10 říj 2015, 21:09
Kontaktovat uživatele:

Vybavení na cyklozájezd

Příspěvek od balu »

Na kolo: náhradní duše, případně pláště odpovídajících rozměru vašich ráfků (1x duše je minimum, 2x ventilek, ...). Skládací kapesní nářadí, soupravu na lepení, hustilku, cykloláhev na vodu (nejlépe 2 ks). Doporučujeme mapník na řídítka pro rychlejší a lepší orientaci v terénu a hlavně na křižovatkách, přední svítilnu, zadní červenou blikačku, zámek na kolo raději s dlouhým lankem a k němu 2 klíče (kdyby se jeden ztratil) a také kapsičku na rám kola či brašničku pod sedátko. Průvodci jsou dostatečně technicky vybavení pro drobnější opravy, ale nemůžou celý zájezd jen opravovat vaše kola, proto všem doporučujeme si svá kola před cestou nechat zkontrolovat. Klientům s koly vybavenými kotoučovou brzdou doporučujeme přibalit klínky mezi brzdové destičky.

Věci pro jednu osobu:
Jelikož nikdy není potřeba nosit vaše věci dále od autobusu, je lepší sbalit si veškeré věci raději do větší cestovní tašky, popřípadě kufru (jsou skladnější do busu namísto velkých batohů s popruhy a bederními pásy). Boty a oblečení pro jízdu na kole. Sandály či tenisky na lehčí pochůzky i jako přezutí do autobusu. Vyžadujeme cyklohelmu a doporučujeme cyklorukavice. Dále něco nepromokavého (pláštěnku nebo pončo)a větru odolného. Také nezapomeňte na čepici a rukavice pro případ psího počasí. Oblečení do zimy i tepla (kraťasy, dlouhé kalhoty, trička ...), termoprádlo (Moira, Klimatex), plavky, ručník, hygienické potřeby. Menší batůžek, sluneční brýle, opalovací krém s faktorem UV min. 8, pomádu na rty. Nějaký repelent, dobrou baterku - nejlépe čelovku, nožík, hudební nástroj (menší než basa), foťák a náhradní baterie, nabíječku na telefon. Ledvinku nebo kapsičku na krk na doklady a peníze. Obuv a vybavení pro případné jednodenní túru nalehko. U stanových zájezdů - spacák, karimatku, stan, vařič včetně paliva, nádobí a příbor.

Nezapomeňte:
platný cestovní doklad, kartičku pojištěnce (evropský průkaz zdravotního pojištění),kartičku pojištění léčebných výloh, dostatečné množství valut, karty na slevy (ISIC, ITIC, IYTC).

Věci společné pro dvojici (trojici):
spolehlivý stan (nejlépe samonosný), malý batůžek, lékárničku. Pro zájezd bez polopenze: vařič, dostatek paliva, zápalky (zapalovač), otvírák, nádobí na vaření (ešus,...).

Jídlo (pro zájezd s polopenzí): misku + lžíci či příbor + hrníček na pití + utěrku, to v případě stravy mimo ubytovnu, jídlo pro malý hlad (tyčinky, čokolády, tvrdé salámy atd.), minimálně 1,5 l plastovou láhev na vodu. Základní potraviny je většinou možné dokoupit i na místě (pečivo, ovoce, zeleninu, ...). Většinou je polopenze součástí ubytování /tur. ubytovna..../

Jídlo (pro zájezd bez polopenze):
vařič, dostatek paliva, zápalky, otvírák, nádobí na vaření a příbor. STRAVA: Stravování bývá převážně po celou dobu zájezdu z vlastních či dokoupených zásob. Základní potraviny je většinou možné dokoupit až na místě (pečivo, ovoce, zeleninu, ...). Doporučujeme vařit a stravovat se ve 2 až 3 lidech.

NÁVRH JÍDLA (PRO INSPIRACI): štangle tvrdého salámu, slanina, chleba, ovesné vločky, sušené ovoce, sušené mléko, kondenzované mléko v tubě, čokolády, pudink do vody, čaj, šumivé vitaminy, šumáky do vody, oplatky, džem, med, bramborová kaše, rýže, těstoviny, předvařená čočka, sojové maso, omáčky v prášku, polévky v sáčku, tvrdý sýr, tavené sýry, paštiky, cibule, česnek, cukr, sůl, koření, slivovice, ...

Zdravotní zabezpečení:
Doporučujeme každému účastníkovi, aby si vzal svoji osobní lékárničku. Jestliže máte nějaké trvalejší zdravotní problémy (cukrovka, epilepsie, angína pektoris,...), sdělte nám je prosím předem do CK (telefonicky, písemně či osobně). Pokud nebude mezi účastníky zájezdu odborný zdravotník, obracejte se s případnými problémy na průvodce. Ten bude mít k dispozici lékárničku se základními léky a zdravotními potřebami.

Je nutné dodržet přijatelnou váhu zavazadla, t.j. 15-20 kg (bez kol) a snažte se o maximální skladnost. V autobuse je možnost dokoupit alko, nealko a teplé nápoje. Podrobné informace ke každému zájezdu dostanete v pokynech, které zasílá CK (e-mailem nebo poštou) nejpozději 14 dní před odjezdem.
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů